Pages

Monday, November 28, 2011

Meroyan selepas seminggu berdiet..

Alhamdulillah..diberi kesempatan untuk meneruskan cabaran diet sepanjang cuti sekolah nie.... Setelah berdiet selama seminggu termasuk godaan untuk kantoi yang cukup tinggi...akhirnya berjaya juga menurunkan lagi sekilogram beratku.....

Seronok mendapat galakan dari kengkawan CDCS dan KMMK... Kamu semua seperti ibu yang tak putus-putus memberi nasihat disaat saya buntu dengan diri ini...Cewah!! Jiwang pulok!

Lagi sepuluh kilo nak mencapai berat idaman...Sepuluh kilo tue..kalau dulu jumlah tu macam mustahil tapi dengan diet atkins, macam tak der hal la beb..as long as u dapat menahan diri dari kantoi, InsyaAllah... Banyak juga sasaran yang hendak dicapai. Saya kategorikan sasaran jangka pendek, nak memasuki golongan 6+kg.... esok lusa kalau x kantoi, konpem masuk!! hehe

Kalau masa mula-mula diet, memang tak konpiden tapi bila dah hilang 7kg...saya dah mula yakin... Hari ni pergi Jakel Shah Alam, beli kain sekolah anak, terbeli kain sepasang untuk buat KEBAYA...huhu selama nie tak pernah buat kebaya, dalam almari satu kebaya pun tak dok... saya dah plan kebaya tu nak tempah penghujung bulan 12 2011 nie...hehe konpiden la sangat berat akan turun lg bila berakhirnya CDCS...okay tak?! Biarlah aku dengan angan2 ku....Tapi aku percaya, dengan angan2 la aku dapat beli rumah 2 tingkat corner lot tau... Tak salah kan?..


Setiap pagi bangun tido, terasa macam badan semakin mengecil dan mengecut...seksi jer rasa...mesti korang seksa kan bila baca...hahaha.. kasi can la nak syiok sendiri.. Tapi sampai sekarang asben belum pernah comment pasal perubahan saya... tapi yang saya pasti, dia semakin bersemangat untuk buat bekfes untuk saya. I LOVE U AYANG..saya buat semua nie untuk awak..kadang tu bila rasa nak giveup, terus teringat segala pengorbanan dia tu...


Untuk pengetahuan.. asben pernah hantar saya pergi SlimWorld, saya dapat kurangkan 7kilo macam sekarang nie...tapi saya tak dapat nak kawal makanan selama2nya, so akhirnya berat naik 11 kilo..huhu.. Asben juga pernah belikan HerbalLife untuk saya, tapi sebab herba tu tak dapat menahan rasa lapar saya, saya makan, so tak ada perubahan... Kesimpulannya, nak diet mesti kawal makan dan eksesais kay... dengan atkins saya tak perlu keluarkan beribu2 lagi untuk hilangkan 7 kilo...dengan atkins saya tak lapar walaupun kene kawal makan dan saya tak perlu eksesais teruk2...  itu pendapat saya dan pengalaman saya...


Ya, saya bersyukur dengan apa yang saya lalui sekarang... apa yang saya usahakan hasilnya jelas didepan mata.. bukan lagi sesuatu yang tak pasti... Andai Allah takdirkan cukup setakat ini, saya redha.. Yang penting saya tetap bersyukur..Ya Allah, terima kasih dan ampunkan segala dosaku..sesungguhnya Engkau Maha Pengasih dan Penyayang...

Ini baru meroyan minggu pertama...nantikan minggu depan yer... Sayang UOLS !!

5 comments:

misz miezza said...

Salam kak,..masa guna herbalife, coach akak tak jaga ke?? heee...selalu kalau terlebih lapar, coach akn suggest cara nk kurngkn lapar..hee.
hanya bertanya..

tinta hatiku said...

Bukan meroyan tu, Nardeeya, tp luahan... Kn betul....? Dgn atkins, kita lg jimat duit tau... badan kurus laaagiiii.....

Cuma kalau lmbat turun, kena bsabar (akak pn susah nak sabar, reti nasihat org jewr)

Heh! Heh! Bila dah turun kilo, bukn jewr rasa seksi, kita memang seksi la...heh heh! Cik abg x komen tu, bukn dia x prasan, tp dia rakmo puji awal2, takut kita terperasan plak. Kang terus hanyut diet... Biasalah lelaki, mulutnya berat nak puji is3 sndiri...

nardeeya said...

Mieza... coach tak jaga pun..hehe
Kak jay... memang asben sekalipun taknak mengaku saya dah ada beza... betul jgk cakap akak, kalau dia puji, konpem kantoi makan lepas tu.. bagusla suami kita kan..bersabar...:)

Mummy said...

kekadang rasa cam best jer tgk org lain makan sesuka ati..tp kiter makan nak kena sekat2...kalo dulu singgah kat KFC rasa excited tp skang nih cam takut jer tgk pintu KFC...huhuh...apa2pun...good luck....teruskan usaha...

nardeeya said...

Mummy... untuk pengetahuan mummy, saya makan kfc original seketul dan coleslaw tau..dgn kulit saya bantai... tupun sebab saya kenyang dah seketul, ada sekali tu 2 ketul pun saya makan... tak naik la berat...ce try :) sepanjang sebulan diet dah 3 kali makan kfc, cuma tak makan kentang putar & bun

Followers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim - Personal pictureLilySlim Weight loss tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...