Pages

Tuesday, January 10, 2012

Matlamat Baru

Alhamdulillah...
Diet serius dah bermula 2 hari, tapi nama dietnya serius tapi perlaksanaannya tidak begitu serius sebab makan biskut oreo dan putu piring untuk 2 hari ni... Patut ker? I'm craving for something sweet!! dan saya asyik ngantuk jer.... dulu berdiet segar jer.. maybe gula dlm badan dah banyak saya topap selama 10 hari... inilah kesan2 yg perlu saya lalui... pandai kan buat andaian sendiri...

Okaylah, berbalik kepada tajuk saya Matlamat Baru, tadi time keje, saya ber PM dgn Maiza Nordin one of the KMMK members...sebenarnya dia nak alamat untuk pos hadiah sebab saya dapat tempat kedua dalam cabaran CDCS aritu...pergh dapat tempat kedua! tak sedar pun... Dapatlah satu idea dari maiza nie...

Kalau nanti dah capai berat 60kg, enjoy dulu jadi kurus 1 @ 2 tahun, sebab bukan senang nak kurus, lepas tu barulah mengandung....

Kalau time nak makan yang kantoi, Ingat!!
KALAU MAKAN BANYAK, LAMBATLA NAK DAPAT BERAT IDEAL, LAMBAT LA NAK MELARAM BAJU KURUS, LAMBAT LAGI LA NAK PEKNEN"

Kenapa aku tak pernah pikir kan? Yang aku tahu, aku dapat 60kg jer aku terus nak ngandung... hehe terukkan aku nih? Kadang2 gajah depan mata tak nampak, semut juga yang kita nampak.. itulah aku.. Apa gunanya kawankan? :)

3 comments:

betty said...

interesting gak cara tu.. any way, setakan 2 biskut oreo n 2 putu piring x da masalah.. hihi.. janji lepas tu x amek ape2 gula lagi dah kan??? gud luck..

nardeeya said...

Tenkiu betty... Saya hari2 kantoi, smlm makan cucur pisang, cekodok pastu arini kopok lekor... Muahaha... Minggu ni saya mmg diet atkins cool... Haha yileks jer... Cuma saya pastikan air 3-4 liter.

Nazariah said...

nardeeya, melalui pengalaman sy.. xsemestinya lepas mengandung berat kita naik, mcm sy after bersalin anak ke3 berat sy turun 6 kg banding sblm mengandung sbb masa mengandung berat naik 4kg je sbb sy amalkan diet masa tu (ada kencing manis sms mengandung). jadi after pantang berat turun 10kg dgn sendirinya...

Followers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim - Personal pictureLilySlim Weight loss tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...