Pages

Saturday, April 28, 2012

Dan Sebenarnya

Cewah.. tajuk macam lagu Yuna. Memang lagu peberet saya. Tapi tajuk tu adalah kelangsungan kepada diet master cleanse saya tempoh hari.

Jujur saya katakan, kehilangan 5 kg dalam masa 9 hari amatlah mengagumkan saya. Mungkin juga pada anda.. tetapi ingin saya nyatakan di sini, persediaan mental selepas MC ni juga amatlah perlu kerana kenaikkan berat secara mendadak juga akan berlaku.

Maklumlah dah berhari-hari tak makan tetiba dapat makan.. ape lagi, badan yg sebelum ni dah disetkan tak makan apa2 tetiba kita makan dia pun dah lupa sekejap macamana nak proses makanannya. Maka terjadilah penghasilan lemak yg mendadak. Maka nya jugak, naikla berat badan saya jugak.. tapi syukur saya tak risau. Lambat laun berat akan menurun dgn syarat makan dgn terkawal & senaman. Sabar itu indah... Sabar sabar sabar...

Saya masih mencuba dan mencari kesesuaian dalam berdiet. Untung saya mempunyai ramai kawan seperjuangan yg sama2 membantu memberi input berkenaan diet. Syukur Alhamdulillah...

50dts rasanya berat minggu pertama akan mengejutkan... NAIK.. huhu but I'm okay.

Don't worry be happy!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

Nazariah said...

Tula Nadiyah, xpe kalau berat turun lambat pun, asal xnaik...mcm akk pun xturun sgt dah...tp depan maintain 53..padahal mkn mcm2 juga ni...cuma portion mmg kena ambik kira juga...ok, good luck..jgn risau sgt...:)

nadiya said...

Tulah kak... Saya ni kalau minggu pertama cabaran poyo sikit. Haha tp alhamdulillah... Lepas ni akan back on track Insyaallah...

Anonymous said...

Terima kasih sbb sudi share experience... saya pun berminat nk buat MC ni tapi susah betul nak carik maple syrup grade B... mane nak dpt ek?

SitiJay said...

Hebat Nadiyah...

You go girl..!!!!

Followers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim - Personal pictureLilySlim Weight loss tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...